Späť na

Odpočet na výskum a vývoj

Posúdime Váš nárok na odpočet na VaV zadarmo a bez záväzkov. Získate tak finančné prostriedky na vaše projekty!

Zistiť viac

Všetky naše služby
Späť na

Patent Box

Naši experti zabezpečia, aby ste naplno využili výhody Patent boxu, ktotý prináša možnosť výrazne znížiť daňovú záťaž za výnosy z inovácií vytvorených vo vašej firme.

Patent Box

Všetky naše služby
Späť na

Dotácie EÚ

S viac ako 100 % úspešnosťou pomáhame prostredníctvom dotácií z EÚ firmám získať správne financovanie inovácií a udržateľného rastu včas a efektívne.

Dotácie EÚ

Všetky naše služby
Späť na

Regionálna investičná pomoc

Ayming zabezpečí kompletný proces od posúdenia až po úspešné získanie RIP, prípadne skombinuje RIP s inými formami podpory, aby firma dosiahla maximálny prínos pre svoj rast.

 

Regionálna investičná pomoc

Všetky naše služby
Späť na

Osvedčenie o spôsobilosti na VaV

Váš kľúč k financovaniu VaV. Osvedčenie vás oprávňuje uchádzať sa o finančné prostriedky pre podporu výskumu a vývoja a je neoddeliteľnou súčasťou každej žiadosti.

Osvedčenie o spôsobilosti na VaV

Všetky naše služby

Výskum a vývoj vo svete veľkonočných dobrôt

Výskum a vývoj vo svete veľkonočných dobrôt

Veľká noc je obdobím, kedy sa stretávame s rodinou a priateľmi, ale aj s neodmysliteľnými dobrotami, ktoré nám dodávajú radosť a spájajú nás s tradičnými chuťami a vôňami. Ako vo svete veľkonočných sladkostí, tak aj v potravinárskom odvetví sa technológie neustále menia a vyvíjajú. Vďaka výskumu a vývoju prinášajú nové chutné produkty aj do tohto sviatočného obdobia.

Nové ingrediencie, staré tradície

Vďaka výskumu a vývoju máme možnosť objavovať nové ingrediencie a techniky, ktoré umožňujú tvorbu inovatívnych veľkonočných dobrôt. Napríklad, v posledných rokoch sa objavili nové druhy čokolády založené na alternatívnych sladidlách a rastlinných zdrojoch tuku, čo ponúka možnosti pre ľudí s rôznymi obmedzeniami. Okrem toho, výskum aromatických prísad umožnil výrobcov sladkostí experimentovať s novými kombináciami chutí, čo vedie k vytvoreniu unikátnych veľkonočných pochúťok.

V rámci vývojových projektov v oblasti potravinárstva sa v našej praxi najčastejšie stretávame s týmito:

  • Inovatívny spôsob spracovania potraviny s vysokou pridanou hodnotou.
  • Netradičná receptúra výrobku.
  • Neobvyklý spôsob spracovania vedúci k zlepšeniu úžitkových vlastností potraviny.
  • Obohatenie portfólia výrobkom s vylepšeným zložením z hľadiska cukru, tuku, či soli.

Zdravie a pohoda

S narastajúcim záujmom o zdravý životný štýl sa VaV zameriava aj na zlepšenie nutričných vlastností veľkonočných dobrôt. Výrobcovia sa snažia znižovať obsah cukru a tuku vo svojich výrobkoch, pričom stále zachovávajú autentickú chuť a kvalitu. Vďaka pokroku vo výskume potravinárskych technológií sa nám dnes dostávajú do rúk veľkonočné sladkosti s nižším obsahom kalórií a zároveň sú plné chuti a radosti.

V potravinárstve prebiehajú mnohé zaujímavé vývojové projekty. Či sa jedná o nové mliečne produkty, nové chute, zmenu správania pri použitý nových obalov, alebo aj výskum alternatívnych zdrojov produktov, akým je v súčasnosti napríklad bezmäsité mäso.

Kreativita a umenie

Výskum a vývoj neustále posúva hranice výtvarnej stránky veľkonočných sladkostí. Inovatívne formy, farby a dizajny prispievajú k estetickému zážitku a tvoria umenie samé o sebe. S použitím pokročilých technológií a precíznych výrobných metód sa výrobcovia snažia vytvárať sladkosti, ktoré nielenže chutia dobre, ale aj vyzerajú ako malé umelecké diela.

Trendom VaV v potravinárstve sú alternatívne obalové materiály. Od použitia anorganických látok, ktoré budú zdravotne nezávadné, až po balenie do jedlých obalov, kde by mohli byť dávkované mnohé fermentované ovocné šťavy.

Udržateľnosť a zodpovednosť

Inovácia a vývoj v potravinárstve kopíruje očakávania spotrebiteľov a je v súlade s aktuálnymi trendmi, ktoré sa sústredia hlavne na udržateľnosť pri každom kroku spracovania a výroby potravín, na rozšírenie portfólia produktov pre ľudí s rôznymi intoleranciami alebo pre tých, ktorí preferujú skôr výrobky na rastlinnej báze/rastlinného pôvodu, vegetariáni/vegáni.

Rovnako je v dnešnej dobe dôležité nielen tvoriť chutné veľkonočné dobroty, ale aj mať na pamäti ich vplyv na životné prostredie. Výskum a vývoj v oblasti udržateľných výrobných postupov a obalových materiálov pomáhajú výrobcom minimalizovať svoj ekologický odtlačok a zabezpečiť, že naše veľkonočné oslavy neubližujú planéte.

Ušetrite na výskumno-vývojových projektoch! Experti z nášho tímu za Vás vyriešia:

Superodpočet na výskum a vývoj
Revízia odpočtu na výskum a vývoj
Dotácie EÚ pre firmy
Osvedčenie o spôsobilosti vykonávať VaV
Patent box
Inovačný manažment
Audit pripravenosti na kontrolu odpočtu na VaV

Ak máte záujem o bližšie informácie, neváhajte a kontaktujte nás.

Inšpiratívne príbehy inovatívnych firiem – stiahnite si bezplatnú brožúru plnú inšpirácie.
Ste na sociálnej sieti LinkedIn? My tiež! Sledujte aktuálne informácie na  LinkedIn ikona Ayming.

Sledujte nás